(X-2) * (x-3) * (x-4) = (x-2) * (x-3) * (x-5)

(X-2) * (x-3) * (x-4) = (x-2) * (x-3) * (x-5)

  • (X-2) (x-3) (x-4) = (x-2) (x-3) (x-5)
    (X ^ 2-3x-2x + 6) (x-4) = (x ^ 2-3x-2x + 6) (x-5)
    (X ^ 2-5x + 6) (x-4) = (x ^ 2-5x + 6) (x-5)
    x ^ 3-4x ^ 2-5x ^ 2 + 20x + 6x-24 = x ^ 3-5x ^ 2-5x ^ 2 + 25x + 6x-30
    x ^ 3-9x ^ 2 + 26x-24 = x ^ 3-10x ^ 2 + 31x-30
    x ^ 3-9x ^ 2 + 26x-24-x ^ 3 + 10x ^ 2-31x + 30 = 0
    x ^ 2-5x + 6 = 0
    по теоремі Вієта:
    x1 + x2 = 5
    x1 * x2 = 6
    x1 = 2
    x2 = 3
    відповідь: 2; 3
  • Всі невідомі перенести вліво, рівняння прирівняти до нуля і кожен множник прирівняти до нуля. Вийде так корінні, скільки множників
  • Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    38 + = 43